Vabljene nosečnice in mamice na porodniškem dopustu, da se pridružite BREZPLAČNEM starševskem klepetu, ki bo potekal v sredo, 14.04.2023 ob 10:00, preko spleta.

Materinstvo je tek na dolge proge. Ko dobimo dojenčka, nas starševstvo lahko posrka vase. To je seveda normalno in običajno, saj je časa manj, dojenček pa je v večini odvisen od svoje mamice. Nekaj časa so otrokove potrebe pred maminimi, vendar je nujno, da mama v tem času ne pozabi nase. Zanemarjanje skrbi zase in ne poslušanje znakov telesa prej ali slej pripelje do izčrpanosti, kasneje pa celo do izgorelosti – vemo pa, da s praznim kozarcem težko napolnimo kozarce drugih, tudi otrok.

Na klepet sem povabila Darjo Hvala, ki se nam bo pridružila s svojimi strokovnimi izkušnjami in znanjem, saj je v času delovanja v korporativnem svetu tudi sama doživela izgorelost. Kot certificirana coachinja in specializantka Geštalt izkustvene družinske psihoterapije pa je ustanovila podjetje BURNOUT BYE BYE, kjer družbo ozavešča o izgorelosti in o tem, kako se ji izogniti, obenem pa ljudi podpira v spoznavanju razlogov za izgorelost in vzpostavljanja bolj ljubečega, podpornega odnosa do sebe. Darjo sem povabila ker je tudi sama mama dveh odraslih otrok in nas mlade mame definitivno lahko vodi v nova spoznanja, kako preprečiti pojav izgorelosti in zase poskrbeti pravočasno.

Kaj boste na predavanju izvedeli:
– Kaj sploh je skrb zase?
– Na kaj je mamica lahko pozorna že med porodniško in potem kasneje, da se ne pripelje do izčrpanosti?
– Kdaj lahko govorimo o izgorelosti v materinstvu?
– Kaj do izgorelosti pripelje?
– Kaj sploh je izgorelost in kako jo prepoznamo?
– Kako si ob izgorelosti pomagati?
– Kateri družbeni vzorci matere vodijo do izčrpavanja in izgorelosti?

Obvezne PRIJAVE preko obrazca: https://forms.gle/pLVk3wzrxu9uWPFR7

Starševski klepet bo izvedla Manca Sever Žumer, inštruktorica IAIM masaže za dojenčke in MISA masaže za otroke, zakonska in družinska svetovalka, vzgojiteljica in mama v sodelovanju z Darjo Hvala, ki deluje pod imenom Burnout bye bye.

Prijavljenim bomo en dan pred dogodkom po e-pošti poslali podatke kako se vključiti v spletni klepet.

_____
‘Starševski klepet’ organizira zavod IZRIIS v okviru programa ‘Izberi zdravo življenje’, ki ga sofinancira Mestna občina Ljubljana.

Deli: