Lepo vabljeni na 6. srečanje Sekcije za informatiko v zdravstveni negi – SIZN.

Srečanje poteka v dveh delih in sicer je prvi del namenjen strokovnim vsebinam drugi del pa druženju članov, pobudam, razpravam, idejam … .

Gostja tokratnega srečanja je mag. Neja Samar Brenčič, direktorica IZRIIS – Informacijski raziskovalni inštitut za izobraževanje in svetovanje, ki bo imela predavanje z naslovom: Storitve zdravja in nege na daljavo: Uporabnost v praksi in zadovoljstvo strokovnjakov v zdravstveni negi.

Šesto srečanje bo potekalo 16. 2. 2022 ob 19.30. uri.

Povezava do srečanja: https://upr-si.zoom.us/j/86114682172?pwd=dXNRVWxBU2NiMDNHbUdYQ3JPdVo2dz09

(vstop prost).

Povzetek predavanja:

Storitve zdravja in nege na daljavo (SZND) kot tudi druge digitalne storitve so se v zadnjih dveh letih hitro razvijale kot odziv na globalne izredne razmere. Zato je ključnega pomena, da razvoj vodijo standardi storitev, da se izpolnijo skupni interesi in cilji vseh vpletenih deležnikov, vključno s posredniki storitev in prejemniki. Zato razmišljamo, ali lahko orodja za samoocenjevanje z več merili, podprtimi z umetno inteligenco, dvignejo standarde storitev SZND, ki se pojavljajo kot odziv na zdravstvene potrebe zaradi pandemije COVID-19. Verjamemo, da tovrstne digitalne storitve niso več le alternativna oblika zdravstvenega varstva. Iz tega sledi, da morajo biti okviri za razvoj standardov, akreditacije in ureditve vključeni tudi kot nacionalne ali nadnacionalne prednostne naloge. Ti bodo pomagali zagotoviti ne le tehnološke cilje, ampak tudi kakovost storitev. Praktični primeri iz projekta ACESO (ustno zdravje na daljavo) in diskusija o uporabnosti v praksi ter zadovoljstvo uporabnikov (zdravstvenih delavcev).

Vljudno vabljeni!

FB dogodek: https://www.facebook.com/events/314496810633894

Deli: