Vsak posameznik v življenju potrebuje meje za zdravo življenje – tako odrasel kot tudi otrok. Odrasli si jih (ali naj bi si jih) znali postavljati sami, otroku jih postavljamo starši oz. drugi odrasli, ki z njimi preživijo več časa.

Je že res, da se starši v večini zavedamo, da so meje pomembne, zatakne pa se pri izvedbi, ko smo pogosto ali preveč rigidni ali preveč obotavljivi, ko pride do ključnega trenutka. Lahko rečemo, da je velika razlika kako mejo postavimo: spoštljivo, ljubeče, odločno, pasivno, neodločno, obotavljajoče…O tem bomo govorili na tokratnem starševskem klepetu za predšolske otroke, ki bo potekal v četrtek, 23. novembra ob 17:30.

Na klepetu se nam bo pridružila Nino Seražin Lakota, strokovnjakinja, ki se ukvarja s podporo staršem pri lastnem razvoju in vzgoji otrok. Najdete jo na Instagramu in na spletni strani www.ninalakota.si.

???? Klepet poteka preko SPLETA in je za starše BREZPLAČEN. Število prijav je omejenih na max 100.

????Obvezne PRIJAVE preko obrazca: https://forms.gle/Gb9ZKxtbQzAKNaAR8

Dotaknili se bomo:
???? Pomena postavljanja meja za otroka, starša in družbo.
???? Kakšne meje poznamo in kako jih učinkovito postavljati?
???? Od katerih meja ne odstopamo in pri katerih se lahko pogajamo ter vanje vključimo tudi otroke?
???? Kakšen pomen ima staršev odnos do meja in izkušnje iz otroštva pri postavljanju meja svojim otrokom? Kdaj smo preveč rigidni ali preveč popustljivi?

Starševski klepet bo izvedla Manca Sever Žumer, mag. ZDŠ, dipl. vzg. Predšolskih otrok, inštruktorica IAIM masaže za dojenčke in MISA masaže za otroke, v sodelovanju z Nino Lakota.

Prijavljenim bomo pred dogodkom po e-pošti poslali povezavo in navodila, kako se vključiti v spletni klepet.
_____
‘Starševski klepet’ organizira zavod IZRIIS v okviru programa ‘Izberi zdravo življenje’, ki ga sofinancira Mestna občina Ljubljana. 

Deli: