Raziskave kažejo, da starši v današnjem času otrokom beremo mnogo manj, kot so otrokom brale prejšnje generacije. Kljub temu, da se svet spreminja in so ekrani vedno večji del naših življenj, pa se pomen in pozitivni vplivi branja knjig pri otrocih nista spremenila.

Starši na otrokovo opismenjevanje močno vplivamo že v njegovem predšolskem obdobju, pa ne preko učenja pisanja in branja, ampak preprosto tudi preko branja pravljic in drugih zgodb. Pri branju pa ne gre le za učenje, ampak tudi za povezovanje starša in otroka, odstiranja otrokovih obzorij in spodbude pogovoru o različnih tematikah.

Kako se branja lotevati, koliko brati in kakšne knjige izbirati se bomo na tokratnem starševskem klepetu pogovarjali z Mojco Fatur, avtorice več pravljic za otroke. Srečamo se v ČETRTEK, 28. 9. 2023, ob 17:30, klepet poteka preko SPLETA in je za starše BREZPLAČEN.

Obvezne PRIJAVE preko obrazca: https://forms.gle/hNZusKcwztfE8nEcA

Starševski klepet bo izvedla Manca Sever Žumer, inštruktorica IAIM masaže za dojenčke in MISA masaže za otroke, zakonska in družinska svetovalka, vzgojiteljica in mama, v sodelovanju z Mojco Fatur, igralko in pisateljico otroških knjig.

Prijavljenim bomo pred dogodkom po e-pošti poslali podatke kako se vključiti v spletni klepet.
_____
‘Starševski klepet’ organizira zavod IZRIIS v okviru programa ‘Izberi zdravo življenje’, ki ga sofinancira Mestna občina Ljubljana. Prikaži manj

Deli: