Kaj se dogaja v vznemirjenem otroku in kako ga umiriti?

Vsak starš se kdaj sreča s čustvenim izbruhom otroka. V naši družbi veljata tako jok kot trma za nezaželeno vedenje, ki ga je treba prekinjati, ob tem pa mnogokrat spregledamo dejstva, zakaj se otrok zaradi nezrelih možganov ne more pomiriti sam. Čustveni izbruhi so tako za otroka kot starše naporni, vendar so priložnost za novo učenje in povezovanje.

Ste vedeli, da je otroški jok ob prisotnosti varne osebe pomemben? Otrok namreč preko joka odlaga svoje nepredelane stiske, tako kot skozi prebavo “odložimo” česar ne potrebujemo (fizične vsebine), tako z jokom odlagamo psihološke vsebine, ki jih ne potrebujemo več.

O vsem tem in še več bomo govorili na BREZPLAČNEM starševskem klepetu, ki bo v četrtek, 23. 2. ob 17.30 potekal preko spleta. 

Obvezne PRIJAVE preko obrazca: https://forms.gle/a5qeax9PvktyBCdJA

Starševski klepet bo izvedla Manca Sever Žumer, zakonska in družinska svetovalka, inštruktorica IAIM masaže za dojenčke in MISA masaže za otroke 4-12 let, vzgojiteljica in mama

Prijavljenim bomo en dan pred dogodkom po e-pošti poslali podatke kako se vključiti v spletni klepet. Klepeti niso snemani!

_____

‘Starševski klepet’ organizira zavod IZRIIS v okviru programa ‘Izberi zdravo življenje’, ki ga sofinancira Mestna občina Ljubljana.

Deli: