»Še vsaka je rodila.«, je stavek, ki ga mame pogosto slišimo. Že res, ampak kako? Je mamo porod opolnomočil ali jo pustil z občutkom, da ni zmogla? Kako se to, kakšna je bila nosečnost in porodna izkušnja kaže pri dojenčku?
Starši počasi postajamo že, ko se za dojenčka odločimo, potem zanj in za našo novo vlogo pripravljamo teren skozi celo nosečnost, skozi porod pa ženska na zelo radikalen način vstopi v materinstvo. Dokazano je, da od poroda ni odvisno le počutje mame, ampak tudi počutje dojenčka v njegovih prvih mesecih in še kasneje. Mnogo stisk, ki se pojavijo v prvem letu otrokovega življenja, kot npr. tesnoba, poporodna depresija ali pa težka občutja do dojenčka, je povezanih prav z izkušnjo poroda in nosečnosti.
Na 2. starševskem klepetu, ki bo potekal v sredo, 15. 2. 2023 ob 10.00, bomo govorili o VPLIVU NOSEČNOSTI IN PORODA na mamico in dojenčka.
Na klepetu se nam bo s svojimi izkušnjami, znanjem in modrostjo pridružila Klavdija Slapar, diplomirana babica, zakonska in družinska terapevtka ter ustanoviteljica Inštituta Ataleya, kjer skrbi za celostno pripravo žensk, parov in družin na soočanje z izzivi v nosečnosti, med porodom in v času starševstva. Poleg tega izvaja tudi individualne in partnerske terapije.
Starševski klepet poteka preko spleta in je za starše brezplačen.
Kaj boste na predavanju izvedeli:
– Zakaj je pomembno kako poteka nosečnost in kako ta vpliva na življenje dojenčka v prvem letu?
– Zakaj je pomembno kakšen je porod in kako ta vpliva na mamino samozavest ter občutek notranje moči?
– Kako se skozi nosečnost in porod tlakuje povezanost med mamo in dojenčkom?
– Kako predelati težko porodno izkušnjo?
– Kako lahko podpremo dojenčka, če sta imela z mamico težko nosečnost in porod?
Obvezne PRIJAVE preko obrazca: https://forms.gle/zTNP3YnNC4PPphkY8
Starševski klepet bo izvedla Manca Sever Žumer, inštruktorica IAIM masaže za dojenčke in MISA masaže za otroke, zakonska in družinska svetovalka, vzgojiteljica in mama v sodelovanju s Klavdijo Slapar – Ataleya.
Prijavljenim bomo en dan pred dogodkom po e-pošti poslali podatke kako se vključiti v spletni klepet.
_____
‘Starševski klepet’ organizira zavod IZRIIS v okviru programa ‘Izberi zdravo življenje’, ki ga sofinancira Mestna občina Ljubljana.
Deli: