Poletje se poslavlja, v zraku pa že lahko začutimo jesen, ki prinaša spremembe, tudi v veliko družinskih življenj, saj se mnogo otrok in staršev prvič uvede v vrtec. To je tudi razlog, da smo tokratno srečanje posvetili klepetu o uvajanju v vrtec. Ustvarila se je dinamika in pravi moderiran klepet!

Priključila se nam je Manca Sever Žumer, ki deluje pod imenom Intuitera in je tudi vzgojiteljica.

Osredotočili smo se na izzive staršev in otrok. Vrtec je življenjska prelomnica; včasih gre gladko, včasih pa družini predstavlja izziv.

Pogovarjali smo se o načinih uvajanja (hitro in postopno), o prednostih in slabostih obeh, o priporočeni literaturi, o indivodualnih skrbeh in izzivih, o pričakovanjih in željah.

Pomembno se mi zdi, da smo naslovili tudi kaj je normalen odziv otroka na vrtec in kdaj je primerno, da ukrepamo. Torej, na kaj smo med uvajanjem pozorni.

Starševski klepet je vodila odlična Anja Zagoričnik Jarm, mag. zdr. nege.

______________________________________________________________________________

Pridružite se nam ⇓
Naša želja je, da še naprej širimo znanje in tako pomagamo nosečnicam in mladim mamicam, zato vas lepo vabimo, da se nam pridružite na naših prihajajočih mesečnih Starševskih klepetih. Več o temah in datumih boste našli >> tukaj.

‘Starševski klepet’ organizira zavod IZRIIS v okviru programa Krepitev starševskih kompetenc – ‘Izberi zdravo življenje’, ki ga sofinancirata Ministrstvo za zdravje RS in Mestna občina Ljubljana.

Vir:
– slika: Pixabay

Deli: