Sekcija za informatiko v zdravstveni negi (SIZN) je bila povabljena, da v sodelovanju z Interesno skupino za zdravstveno nego Mednarodnega združenja za medicinsko informatiko (IMIA-NI) organizira globalni online dogodek z naslovom: “Workforce empowerment for future challenges” (Opolnomočenje delovne sile za prihodnje izzive). Gre za prvi tovrsten dogodek s strani IMIA-NI.

Webinar bosta častno otvorili predsednica Zbornice-Zveze Monika Ažman in izvršna direktorica Zbornice-Zveze Anita Prelec. Nagovorili nas bodo trije slavnostni govorniki, vsi strokovnjaki s področja informatike v zdravstveni negi:

  • Diane Skiba, bivša predsednica IMIA-NI;
  • Patrick Weber, član predsedstva EFMI-NI (Evropsko združenje za medicinsko informatiko, interesna skupina za zdravstveno nego) in viden član IMIA-NI;
  • Uroš Rajkovič, priznan slovenski strokovnjak na področju informatike.

Sledila bo panelna razprava, kjer bodo Ann Kristin Rotegård, Margie Kennedy, Michelle Honey, Nick Hardiker, Joy Lee, Boštjan Žvanut in vsi udeleženci razpravljali o izzivih opolnomočenja medicinskih sester na področju informatike v zdravstveni negi. V zadnjem delu webinarja bo potekala razprava v manjših skupinah. Ob zaključku bodo predstavljene ugotovitve in predlogi za prihodnji razvoj. Webinar bo potekal v angleščini. Več o dogodku v pripetem dokumentu.

Zaradi razlik v časovnih pasovih izveden dvakrat (dve ponovitvi istega dogodka), in sicer:

  • 29. 9. 2022, ob 20:00, in
  • 30. 9. 2022, ob 6:30.

Prijave se zbirajo do srede, 21. 9. 2022 preko prijavnega obrazca v angleščini: https://forms.gle/dSFbZkR8cXGDN1Qb7.

Spletno povezavo do webinarja bodo prijavljenim posredovali dan pred dogodkom.

Vljudno vabljeni.

 

Pričakujejo se udeleženci iz celega sveta, kjer ima IMIA-NI svoje predstavnike. Dogodek je bil tudi objavljen v IMIA-NI mesečnem glasilu.

Deli: