V sredo, 13. aprila se je odvil 4. starševski klepet. Odkrivale smo mite in resnice o pestovanju ter rešitve za takrat, ko bi se naš dojenček še vedno pestoval, mamica pa ne zmore več.

Odgovor na vprašanje, če lahko dojenčka razvadimo s pestovanjem je NE in je podkrepljen tudi z najnovejšimi znanstvenimi dognanji.

Mladim staršem se priporoča, da sami pri sebi raziščejo, kdaj so njihovi občutki med pestovanjem prijetni in kdaj je naporno. Tako lažje najdemo ravnovesje in rešitve primerne za celotno družino.

Dojenčki potrebujejo in hrepenijo po naši bližini, saj jim to predstavlja varnost, sprejetost in toplino. Naše roke so njihov stik z zunanjim svetom in prav je, da se naučimo nežne, spoštljive in čuječe nege dojenčka.

Ko novorojenček pokuka na svet, se za mlade starše začne 4. tromesečje nosečnosti, ki je najtežje, saj prinaša veliko prilagajanja in vzpostavljanje nove dinamike odnosov. To je čas spoznavanja občutij in potreb novorojenčka, mame in ostalih družinskih članov.

V zadnjem sklopu klepeta pa smo se dotaknile tudi nošenja dojenčka, kot možnosti, ki nam olajša pestovanje. Trg je z njimi poplavljen, zato smo pokukale kakšne možnosti so nam na voljo, da osvobodimo svoje roke in hkrati pestujemo naša nežna bitja.

 

Starševski klepet je vodila odlična Anja Zagoričnik Jarm, mag. zdr. nege.

______________________________________________________________________________

Pridružite se nam ⇓
Naša želja je, da še naprej širimo znanje in tako pomagamo nosečnicam in mladim mamicam, zato vas lepo vabimo, da se nam pridružite na naših prihajajočih mesečnih Starševskih klepetih. Več o temah in datumih boste našli >> tukaj.

‘Starševski klepet’ organizira zavod IZRIIS v okviru programa Krepitev starševskih kompetenc – ‘Izberi zdravo življenje’, ki ga sofinancirata Ministrstvo za zdravje RS in Mestna občina Ljubljana.

Vir:
– slika: Pixabay

Deli: