V soboto, 19.9.2020, organiziramo čistilno akcijo OČISTIMO OKOLICO CIGARETNIH OGORKOV!

Vabimo vas, da se skupaj podamo na »lov« za cigaretnimi ogorki.

Zakaj ravno za cigaretnimi ogorki?

Ker so eden najštevilčnejših odpadkov, ki onesnažujejo naše okolje! Poleg tega, da vsebujejo acetilcelulozna vlakna, ki za razgradnjo potrebujejo več desetletji, vsebujejo tudi strupene kemikalije. Zato cigaretni ogorki nikakor ne sodijo na tla, gozdne poti, reke, morje in nasploh v naravo.

Kako bo akcija potekala?

S prijatelji, z družino ali sami se odpravimo na sprehod po mestu ali parku, pojdimo na izlet k bližnji reki, jezeru ali na bližnji hrib in pozorno opazujmo področja, kjer se zadržujejo ljudje (klopce, poti, postajališča, obala, …). Ko zagledate cigaretne ogorke jih le pogumno poberite z rokavicami ter jih spravite v plastenko (ne kupujte novih plastenk, uporabite tiste, ki jih imate doma od različnih napitkov, instant kakavov in podobno).

Ko boste ogorke pospravili v plastenko, le to fotografirajte in nam fotografijo pošljite na zavod.izriis@gmail.com, saj smo za vas pripravili lepe nagrade, ki jih bomo izžrebali med prispelimi fotografijami!

Cigaretni ogorki ob klopci v parku.

Primer plastenke polne cigaretnih ogorkov.

Ko smo končali s pobiranjem, cigaretne ogorke stresemo v zabojnik za mešane odpadke (cigaretni ogorki ne spadajo med biološke odpadke!!!) in plastenko vržemo v zabojnik za embalažo.

Tako, s tem je akcija končana! Verjetno ste ponosni nase, ker ste prispevali k lepši in bolj čisti okolici. Bravo! In Hvala!

NAGRADNA IGRA in pogoji za sodelovanje:

Osvoji super Woop nagrade:

1. nagrada: 1 mesec Woop treninga z Dunking Devils

2. nagrada: Darilna Woop vstopnica 90 minut

3. nagrada: Darilna Woop vstopnica 60 minut

+ praktične Woop tolažilne nagrade za 4., 5. in 6. izžrebanca ali izžrebanko

Upoštevali bomo vse fotografije, ki bodo prispele na naš mail: zavod.izriis@gmail.com, najkasneje do ponedeljka, 21. septembra 2020 do 21.00 ure, z zadevo: »Cigaretni ogorki«. 

22. septembra 2020 bomo izžrebali dobitnike nagrad. Dobitniki nagrad bodo en dan kasneje o tem obveščeni preko e-pošte. Nagrad ni mogoče zamenjati za gotovino.

S poslano fotografijo, se pošiljatelj strinja, da ima Zavod IZRIIS pravico objavljanja fotografij na spletni strani, Facebook strani in Instagram profilu Zavoda IZRIIS.

S sodelovanjem v nagradni igri oseba dovoljuje, da organizator, kot upravljavec osebnih podatkov, vse posredovane podatke preko e-pošte  (ime in priimek, elektronski naslov, poštni naslov), obdeluje v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Za morebitna vprašanja smo vam na voljo preko e-pošte: zavod.izriis@gmail.com ali na gsm: 031 612 465 (Katja)

Nagrade prispeva @woopljubljana

Program “Izberi Zdravo Življenje” je sofinanciran s strani: Ministrstva za zdravje RS in Mestne občine Ljubljana.

Deli: