Dragi mali in veliki ustvarjalci!

Danes bomo lovili RIBE. Pravzaprav bodo večje ribe lovile manjše ribe.

Kaj potrebujemo?

Kartonasti tulec od toaletnega papirja, barvni papir ali barve (tempera, akril), škarje, vrvico, selotejp, tekoče lepilo, po želji migajoče oči in lepilno pištolo.

Kako začeti?

Želiš narediti ribo, žabo ali hobotnico? Najprej iz kartonastega tulca naredi telo živali. Tulec lahko oblepiš z barvnim papirjem ali pa ga pobarvaš z barvami. Nariši oči, izreži in nalepi zobe, žabje krake ali hobotničine lovke. Potem na vrvico pritrdi hrano, ki jo bo tvoja žival lovila. Razmisli, kaj ima najraje tvoja riba! Kaj pa misliš, da lovi žaba? In hobotnica?  Njihovo najljubšo hrano izreži iz barvnega papirja in jo pritrdi na konec vrvice. Drugi konec prilepi s selotejpom v notranjost tulca. Prosi starše, če ti lahko zadek tvoje živali zlepijo skupaj z lepilno pištolo. Lahko pa uporabiš tudi navadno lepilo, ki ga naneseš v notranjost tulca in zadek stisneš skupaj (lahko si pomagaš s ščipalkami za perilo). Ko se lepilo strdi, se igra lahko začne! Tvoj morski pes bo lovil malo ribico, tvoja žaba slastno muho. Kaj pa hobotnica?

Spodnje ideje naj ti služijo za ogrevanje tvoje domišljije: https://mojalbum.com/kratkocasnice/ulovi-ribo

Pa potem?

Svojo lačno žival poslikaj in pošlji fotografijo, da jo bodo lahko občudovali še drugi. Lahko pa z igračko koga razveseliš!

Veselo ustvarjanje!

Sliko svojih izdelkov lahko pošlješ na naš mail: zavod.izriis@gmail.com in z veseljem jo bomo objavili.

Program “Izberi Zdravo Življenje” je sofinanciran s strani: Ministrstva za zdravje RS in Mestne občine Ljubljana.

Deli: