Ko se približuje čas otrokovega vstopa v vrtec, se mnogim staršem zbujajo mešani občutki. Po eni strani se veselijo novega koraka in spremembe, ki s tem prihaja, po drugi strani pa jim je nelagodno, saj ne vedo kaj pričakovati. Starše skrbi kako bo otrok sprejel vrtec, kako bo od zdaj naprej z dojenjem, kaj lahko naredijo, da ta prehod otroku olajšajo in pa kakšno varstvo naj izberejo. Strahovi in skrbi pa niso rezervirane le za starše tistih otrok, ki gredo v vrtec prvič, ampak tudi tiste, ki se v vrtec le vračajo.

Na starševskem klepetu, ki bo potekal v četrtek, 24. 8. 2023 ob 17:30, bomo govorili o UVAJANJU V VRTEC. Starševski klepet poteka preko spleta in je za starše BREZPLAČEN.

Dotaknili se bomo tem:
Kdaj je primeren čas za vrtec?
Kakšen vrtec/varstvo izbrati?
Koliko časa nameniti uvajanju otroka?
Kako izgleda postopno/sočutno uvajanje?
Kdo naj uvaja otroka?
Kako se pripraviti na vrtec?
Nekaj minut bomo namenili tudi staršem otrok, ki se v vrtec vračajo po počitnicah.

Obvezne PRIJAVE preko obrazca: https://forms.gle/9stZLaDHa7zqRgpw5Starševski klepet bo izvedla Manca Sever Žumer, inštruktorica IAIM masaže za dojenčke in MISA masaže za otroke, zakonska in družinska svetovalka, vzgojiteljica in mama.

Prijavljenim bomo pred dogodkom po e-pošti poslali podatke kako se vključiti v spletni klepet.
_____
‘Starševski klepet’ organizira zavod IZRIIS v okviru programa ‘Izberi zdravo življenje’, ki ga sofinancira Mestna občina Ljubljana.

Deli: