Vabljeni na BREZPLAČEN starševski klepet za starše predšolskih otrok, ki bo, v četrtek, 23.03.2023 ob 17:30, potekal preko spleta. Govorili bomo o GIBALNIH DEJAVNOSTIH V PREDŠOLSKEM OBDOBJU – KDAJ JE PREVEČ IN KDAJ PREMALO.
Otrokov gibalni razvoj v prvih šestih letih je izjemno hiter. Med družinami danes lahko opazimo dva trenda – eden je v tem, da se otroke v gibalne dejavnosti hitro vključi, celo usmeri v nek šport že zelo zgodaj, tako da je skoraj vsako popoldne zasedeno z dodatnimi dejavnostmi. Na drugi strani pa lahko opazimo trend razvoja otrok, ki pri gibanju ne dobijo dovolj spodbude in so gibalno nespretni.
– Ste vedeli, da je v predšolskem obdobju nujno, da se otrok nauči padati in je zatorej stalna uporaba besede »pazi« ena izmed največjih zaviralcev otrokovega gibalnega razvoja?
– Kje je meja med razvojem in prepovedmi nevarnosti?
– Koliko dejavnosti je še ok oz. kdaj gre za ambicije staršev, ne dejansko željo otrok?
– Kako najti ravnovesje med dobrobitjo za otroka in družino, ki jo dejavnosti lahko prinesejo?
– So dejavnosti nujne za gibalni razvoj predšolskih otrok?
– Kako podpreti otrokov gibalni razvoj v vsakdanu?
– Ali je zgodnja specializacija otrok v športu koristna ali škodljiva?
– Kakšno vlogo pri razvoju gibalnih sposobnosti igra narava?
Na klepetu se nam bo pridružila Linda Perko, iz športne šole Linda Sport, ki organizira in vodi športne urice za predšolske otroke v različnih vrtcih v Ljubljani, s poudarkom na CELOSTNEM motoričnem in gibalnem razvoju ter nam bo lahko iz izkušenj in znanja odprla kakšen nov pogled.
Obvezne PRIJAVE preko obrazca: https://forms.gle/a5qeax9PvktyBCdJA
Starševski klepet bo izvedla odlična Manca Sever Žumer, zakonska in družinska svetovalka, inštruktorica IAIM masaže za dojenčke in MISA masaže za otroke 4-12 let, vzgojiteljica in mama.
Prijavljenim bomo en dan pred dogodkom po e-pošti poslali podatke kako se vključiti v spletni klepet. Klepeti niso snemani!
_____
‘Starševski klepet’ organizira zavod IZRIIS v okviru programa ‘Izberi zdravo življenje’, ki ga sofinancira Mestna občina Ljubljana.
Deli: