Način življenja nas tišči med 4 stene. Ritem življenja narekuje hitrost, površnost. To velikokrat začutimo šele ob majhnem dojenčku, ki si želi le miru, počasnosti in ljubezni, a izstop iz hitrega vlaka je težak. Nihče se ne more iz 100 km/h v trenutku ustaviti na 10km/h, pa vendar, se po porodu to velikokrat zgodi.

Na tokratnem klepetu smo se posvetile depresiji v nosečnosti, strahu pred neznanim in pa poporodni otožnosti ter depresiji in poporodni psihozi.

Otožnost je normalen del poporodnega plesa hormonov, a kadar traja predolgo je potrebno ukrepati. Poskrbeti zase, skomunicirati svoje občutke in potrebe.

Poklepetale smo o teoretičnih iztočnicah in se opomnile na praktične rešitve za prijetnejše počutje na porodniškem dopustu.

Vse dobro, do naslednjič.

Starševski klepet je vodila odlična Anja Zagoričnik Jarm, mag. zdr. nege.

______________________________________________________________________________

Pridružite se nam ⇓
Naša želja je, da še naprej širimo znanje in tako pomagamo nosečnicam in mladim mamicam, zato vas lepo vabimo, da se nam pridružite na naših prihajajočih mesečnih Starševskih klepetih. Več o temah in datumih boste našli >> tukaj.

‘Starševski klepet’ organizira zavod IZRIIS v okviru programa Krepitev starševskih kompetenc – ‘Izberi zdravo življenje’, ki ga sofinancirata Ministrstvo za zdravje RS in Mestna občina Ljubljana.

Vir:
– slika: Pixabay

Deli: