Depresija je tako težka beseda, posebej v nosečnosti in po porodu. S sabo nosi toliko stigme in družbenega nerazumevanja. Pa je res tako redko, da se nosečnica in porodnica ne počutita bleščeče? Ni.

Depresija in otožnost v nosečnosti in po porodu je dosti pogostejše stanje kot si lahko predstavljamo. Ni bilo mišljeno, da smo mame same in družbeno izolirane, mišljeno je bilo, da vzgajamo skupaj z drugimi člani družbe, a dandanes se moramo potruditi, da najdemo svojo vas, ki nam bo pomagala.

Na tokratnem starševskem klepetu, že 10. po vrsti, smo si podelile svoje stiske in izzive, prav tako pa tudi rešitve za nastale situacije.
Malo smo popraskale tudi po teoriji, a pravi čar je resnično dalo deljenje surovih izkušenj, ki jih materinstvo vsekakor prinese s sabo.

Bilo je srčno in upamo da nas čaka še več takšnih klepetov!

Starševski klepet je vodila odlična Anja Zagoričnik Jarm, mag. zdr. nege.

______________________________________________________________________________

Pridružite se nam ⇓
Naša želja je, da še naprej širimo znanje in tako pomagamo nosečnicam in mladim mamicam, zato vas lepo vabimo, da se nam pridružite na naših prihajajočih mesečnih Starševskih klepetih. Več o temah in datumih boste našli >> tukaj.

‘Starševski klepet’ organizira zavod IZRIIS v okviru programa Krepitev starševskih kompetenc – ‘Izberi zdravo življenje’, ki ga sofinancirata Ministrstvo za zdravje RS in Mestna občina Ljubljana.

Vir:
– slika: Pixabay

Deli: