September mnogim staršem prinaša velike mejnike, saj bodo otroke prvič pospremili v vrtec. Na 8. starševskem klepetu smo se torej posvetili temi vstopa v vrtec.

Kdaj in zakaj otroka vpisati v vrtec? Kako se s tem korakom spoprijeti in kje se lotiti strahov? To so pomembna vprašanja, ki jih je dobro razčistiti pred samim vstopom otroka v vrtec.

Osvetlili smo tudi razlike med javnimi in zasebnimi vrtci. Vzgojitelji so tudi samo ljudje in nihče ni popoln, zato je glavna kvaliteta, ki jo pri vzgojitelju iščemo – SOČUTJE. Da se bo oseba, kateri smo zaupali varstvo otroka, znala sočutno odzvati na njegove stiske, ker če zmore to, potem tudi radost, prijaznost in ljubeznivost ne bosta problem.

Več časa smo namenili napotkom za predpripravo starša in otroka ter konkretnimi nasveti med potekom uvajanja v vrtec.
Dotaknili smo se tudi pogostih težav in opozorili na kaj smo pozorni doma.
Z znanjem in klepetom je vse lažje, saj se naši problemi in tegobe močno Tako je naš namen znova uspel in smo ponovno opolnomočili drug drugega za nove zmage.

Se veselimo naslednjega klepeta, ki bo prvi jesenski.

Starševski klepet je vodila odlična Anja Zagoričnik Jarm, mag. zdr. nege.

______________________________________________________________________________

Pridružite se nam ⇓
Naša želja je, da še naprej širimo znanje in tako pomagamo nosečnicam in mladim mamicam, zato vas lepo vabimo, da se nam pridružite na naših prihajajočih mesečnih Starševskih klepetih. Več o temah in datumih boste našli >> tukaj.

‘Starševski klepet’ organizira zavod IZRIIS v okviru programa Krepitev starševskih kompetenc – ‘Izberi zdravo življenje’, ki ga sofinancirata Ministrstvo za zdravje RS in Mestna občina Ljubljana.

Vir:
– slika: Pixabay

Deli: