Dragi mali in veliki ustvarjalci!

Danes se bomo igrali s KOSTANJI. Takimi divjimi. Najprej nas bo ustvarjanje zvabilo v park. Poiskati moramo divji kostanj in nabrati nekaj okroglih kostanjev.

Kaj potrebujemo?

Divji kostanj. Šilo. Zobotrebce ali vžigalice. Po želji plastelin. Po želji migajoče oči. Mogoče še lepilo (najbolje lepilno pištolo) in dodatke (kosmate žičke).

Kako začeti?

Najprej se bomo odpravili na sprehod v park. Nabrali bomo kostanje. Doma jih razporedi po mizi in skušaj ugotoviti, na katero žival te določen kostanj spominja. Bi rad naredil bodičastega ježka ali žirafo? Mogoče gosenico ali pajka? Ovco, leva, slona? Ali pa kostanjevega možička? Prosi odraslega, da ti pomaga s šilom zvrtati luknjice, v katere boš zabadal zobotrebce. Lahko pa namesto zobotrebcev uporabiš tudi plastelin in oblikuješ dele živali, ki jih prilepiš na kostanj. Dodaš še migajoče oči in tvoj živalski vrt bo bogatejši za eno žival. Ali dve. Ali tri. Na sprehodu pa lahko nabereš še kakšne uporabne dodatke – želodove kapice, »helikoptrčke«, storžke… s katerimi opremiš svoje izdelke.

Pa potem?

Svoje »KOSTANJČKE« poslikaj in nam jih pošlji, da jih bodo lahko občudovali še drugi. Z njimi lahko obogatiš svoj živalski vrt ali pa jih podariš nekomu, ki jih bo vesel!

Veselo ustvarjanje!

Sliko svojih izdelkov lahko pošlješ na naš mail: zavod.izriis@gmail.com in z veseljem jo bomo objavili.

Program “Izberi Zdravo Življenje” je sofinanciran s strani: Ministrstva za zdravje RS in Mestne občine Ljubljana.

Deli: