Tokrat vam podajamo idejo kako narediti PISANE SVEČNIKE. Z njimi si bomo polepšali deževne poznopomladne večere in prijetno tople poletne večere, ki prihajajo.

Kaj potrebujemo?

Prazen steklen kozarec (od marmelade, kumaric, omake…), belo tekoče lepilo (Mekol ali podobno), malo vode, ploščat čopič, lonček, prosojni papir (lahko tudi drug tanjši papir ali pa pisan servetek), škarje, okrasni trakec, čajno svečko.

Kako začeti?

Kozarec, ki ga želiš okrasiti, dobro operi. Zdrgni stran vse nalepke. Prosojni papir nareži na manjše koščke. Lahko ga tudi natrgaš z rokami, da bo izdelek še bolj zanimiv. Belo lepilo stisni v kozarček (lahko plastičen lonček) in dodaj čisto malo vode (zmes mora biti lepo tekoča). Premešaj. Prosojni papir polagaj košček za koščkom na kozarec in premaži povrhu z zmesjo belega lepila in vode. Uporabi ploščati čopič. Koščke lahko polagaš enega čez drugega, da bo izdelek zanimivejši. Če uporabljaš sevetek, ga moraš prej razslojiti in uporabi le zgornjo plast. Če uporabljaš debelejši papir, namaži lepilo tudi na kozarec, da se bo papir lepo prijel nanj. Ko se izdelek posuši, lahko na vrhu zavežeš okrasno pentljo!       

Zvečer prosi starše, naj ti pomagajo prižgati svečko. Lahko pa nabereš tudi rože in svečnik spremeniš v vazico. 

Spodnje ideje naj ti služijo za ogrevanje tvoje domišljije: https://mojalbum.com/kratkocasnice/pisani-svecniki

Veselo ustvarjanje!

Sliko svojih izdelkov lahko pošlješ na naš mail: zavod.izriis@gmail.com in z veseljem jo bomo objavili.

Program “Izberi Zdravo Življenje” je sofinanciran s strani: Ministrstva za zdravje RS in Mestne občine Ljubljana.

Deli: