Starševski klepet o imunskem sistemu, s posebnim gostom Mladenom Krsnikom, nas je popeljal v globine razumevanja, kako dobro poznamo svoje telo, najpomembnejše organe v njem ter delovanje mikroorganizmov v telesu

Narava je popolna. Zato lahko spremenim le sebe. Drugih ne moremo spreminjati, niti ne moremo pričakovati, da bomo s tabletami rešili svoje težave. Bolezen v telesu prihaja od spodaj navzgor. Zato lahko prve težave zaznamo že pri masaži stopal (kateri organi v telesu niso pretočni, ne delujejo optimalno). 

Zdrava mikrobiota v telesu je vir naše življenjske moči in zdravega imunskega sistema. Če je mikrobiota porušena, telo ne more normalno funkcionirati. 

Dojenje je dvosmeren proces, ki je pomemben tako fiziološko kot mentalno. Ko se otrok doji na ‘prazno’ (ko še vleče dojko, čeprav je že popil mleko), še vedno poteka čustven pretok energije. Otrok čuti mamino energijo, prisotnost, predanost otroku, pomirjenost – te občutki ga spremljajo tudi pozneje v življenju. Če je mama nemirna, čuti jezo v sebi, se to lahko odrazi tudi v grizenju dojke s strani otroka. Otrok najpogosteje le odslikava naše razpoloženje in čustva. Če otrok hitro pije mleko, ker se boji, da ga bo zmanjkalo, bo hitro jedel tudi kasneje v življenju, hitri pa bodo tudi medosebni odnosi. Veliko stvari pozneje v življenju je povezanih prav z našimi začetki, nosečnostjo, rojstvom, hranjenjem.

Program “Izberi Zdravo Življenje” je sofinanciran s strani: Ministrstva za zdravje RS in Mestne občine Ljubljana.

Deli: