View this email in your browser

ZDRAVJE, IZOBRAŽEVANJE in OKOLJE 


Maj 2023
- 5 -

Vsebina:
Novice s področja zdravja
Novice s področja digitalizacije, e-zdravja, telemedicine in standardov
Novice s področja izobraževanja

Novice s področja okolja

Novice s področja zdravja
Festival duševnega zdravja se bo odvijal v četrtek, 18. maja 2023, med 10. in 19. uro na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. V letu 2023 je duševno zdravje visoko na prednostni lestvici na področju javnega zdravja v Sloveniji, pa tudi v ostalih državah članicah Evropske unije. Program in prijava  >> tukaj.  
WHO in partnerji za nadzor nad tobakom pozivajo države, naj ne sodelujejo s tobačno industrijo. Svetovna zdravstvena organizacija je zaskrbljena zaradi nenehnih poskusov tobačne industrije in njihovih nadomestkov, da pospeši svoje interese in vplivala na znanstvene raziskave, javno dojemanje, oblikovanje politik in medije. Več  >> tukaj.  
Novice s področja digitalizacije, e-zdravja, telemedicine in standardov
Vabilo na posvet “Kje in kako se srečata zeleni in digitalni prehod?” Mreža Plan B za Slovenijo, Mreža NVO za vključujočo informacijsko družbo in Mreža za prostor vabijo na posvet, ki bo potekal 16. maja 2023 med 10.00 in 13.00 v Hiši EU v Ljubljani. Udeleženci posveta se bodo spoznali z mehanizmi zelenega in digitalnega prehoda ter s točkami in načini njunega prepletanja. Program in prijava >> tukaj.
Vabilo na 9. Dan vključujoče informacijske družbe 2023. Mreža nevladnih organizacij za vključujočo informacijsko družbo (NVO-VID) in Digitalno središče NVO (v ustanavljanju) vabita na letni dogodek 9. Dan VID 2023 z naslovom »Kakšna digitalna preobrazba za kakšen nevladni sektor in družbo?«, ki bo potekal 17. maja od 16h do 20h v Veliki dvorani, VI. nadstropje, Dalmatinova 4, Ljubljana.. Program in prijava  >> tukaj.
Serija spletnih seminarjev o standardih in akreditaciji v telezdravstvu.  
Vabljeni na spletni seminar, ki bo 24.05.2023 ob 14:00 CET. Webinar bo predstavila in vodila Neja Samar Brenčič, predsednica delovne skupine ISfTeH za standarde in akreditacijo za telezdravstvene storitve (SATS). Več o dogodku in prijave >> tukaj.
Novice s področja izobraževanja
SKRB ZASE V MATERINSTVU: Starševski klepet za nosečnice in mlade mamice: 
Materinstvo je tek na dolge proge. Ko dobimo dojenčka, nas starševstvo lahko posrka vase. To je seveda normalno in običajno, saj je časa manj, dojenček pa je v večini odvisen od svoje mamice. Več o dogodku >> tukaj
Lepo vabljeni na naše naslednje dogodke za nosečnice in mlade mamice.
SKRIVNOST SAMOSTOJNOSTI OTROK: Starševski klepet za starše predšolskih otrok: Otroci želijo biti del našega vsakdanjika in nam pri opravilih pomagati. Če ujamemo optimalno okno učenja, si prihranimo mnogo skrbi v prihodnosti, kljub temu, da morda takrat porabimo več časa za opravilo in urimo potrpežljivost. Več o dogodku >> tukaj
Lepo vabljeni na naše naslednje dogodke za starše predšolskih otrok.
Pomen branja za otroke: Branje je zelo pomembna življenjska veščina. V družini je najbolje, da je branje že staršem vrednota. Zgled so starši in okolica. Pozitivna naravnanost do knjig in branja otroka najbolj pritegne. Otroke pa lahko dodatno motiviramo tudi tako, da uredimo bralni kotiček, ki je otroku dostopen Vabljeni k branju prispevka.
Zelišča in začimbe: Skrivnost do zdravja otrok: Pomlad je obdobje, ko temperature pogosto nihajo in otroci takrat radi zbolijo. Starši zato iščemo nasvete, kako okrepiti njihov imunski sistem, da ne bi zboleli.! Vabljeni k branju prispevka.
 

Vljudno vabljeni na BREZPLAČNO On-line izobraževanja o škodljivosti tobaka in alkohola za dijake slovenskih srednjih šol, ki poteka v petih sklopih. Motivacijske in interaktivne vsebine po metodi "learnig by doing" najdete >> tukaj
Novice s področja okolja
22.april - Svetovni dan Zemlje - Vlagajmo v naš planet! Svetovni dan Zemlje je namenjen vsem prebivalcem našega planeta, vzpodbuja pa k aktivnemu ter odgovornemu delovanju v smeri trajnostnega razvoja na vseh področjih, tudi v sektorjih kmetijstva, in gozdarstva. Več  >> tukaj.
Konferenca: Podnebni meni za lokalno skupnost. Umanotera vabi na 8. nacionalno konferenco o trajnostnem upravljanju z viri skupnosti, ki bo v petek, 2. junija 2023, od 9. do 12.30 ure, v Grand Hotel Union, Ljubljana. Program in prijava >> tukaj.


>> Več novic in dogodkov na naši spletni strani >> izriis.org
Facebook
Website
Email
Copyright © *|2020|* *|ZAVOD IZRIIS|*, Vse pravice pridržane.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.