View this email in your browser

ZDRAVJE, IZOBRAŽEVANJE in OKOLJE 


Julij - Avgust 2022
- 7/8 -

Vsebina:
Novice s področja zdravja
Novice s področja digitalizacije, e-zdravja, telemedicine in standardov
Novice s področja izobraževanja

Novice s področja okolja

Novice s področja zdravja
4 preproste navade za boljšo samozavest. Večina ljudi porabi toliko časa, da bi razumeli svojo nizko samopodobo, da nimajo več energije za izgradnjo boljše samozavesti. Če želite boljšo samopodobo, se osredotočite na prepoznavanje in ustvarjanje doslednih navad, ki bodo izboljšale vašo samopodobo. Preberite si članek psihologa in blogerja, ki ljudem pomagam pri osebni rasti. >> tukaj
Vabljeni na drugo znanstveno in strokovno konferenco »Javno zdravje in COVID-19 2022«, ki bo potekala v sredo, 5. oktobra 2022, v hotelu Slon v Ljubljani, s pričetkom ob 9. uri. Konferenca je namenjena raziskovalcem, odločevalcem in strokovnjakom s področja zdravstvenega in socialnega varstva ter zainteresirani širši javnosti. Vabilo in program >> tukaj.
Opolnomočenje delovne sile za prihodnje izzive. Vabljeni na septembrski spletni dogodek. Sekcija za informatiko v zdravstveni negi (SIZN) je bila povabljena, da v sodelovanju z Interesno skupino za zdravstveno nego Mednarodnega združenja za medicinsko informatiko (IMIA-NI) organizira globalni online dogodek z naslovom: “Workforce empowerment for future challenges”. Več o dogodku >> tukaj.

Javni razpisi programa Horizon EU. Kako pridobiti sredstva, strukturo programa, misije, evropska partnerstva, novice in dogodki. >> več

Informacije Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) o COVID-19 >> tukaj.
Novice s področja digitalizacije, e-zdravja, telemedicine in standardov
Vabljeni na Festival za tretje življenjsko obdobje, ki je največja tovrstna prireditev za starejše v Evropi, posvečena aktivnemu staranju ter izboljšanju kakovosti življenja starejših. Obiščite nas na naši stojnici in se nam pridružite na okrogli mizi - Kakšne spremembe bi morala prinesti digitalna preobrazba v življenja starejših oseb in ranljivih skupin?, ki bo v torek ob 12h. Več  >> tukaj.
Vabljeni na Konferenco IS2022, ki bo organizirana v tednu od ponedeljka 10. do petka 14. oktobra 2022 v Ljubljani na Institutu “Jožef Stefan”. IS 2022 bo omogočila raziskovalcem, da predstavijo svoje najnovejše raziskave in odkritja z različnih področij informacijske družbe. S prispevkom bomo sodelovali na demografski konferenci. >> tukaj.
Novice s področja izobraževanja

Vljudno vabljeni na BREZPLAČNO On-line izobraževanja o škodljivosti tobaka in alkohola za dijake slovenskih srednjih šol, ki poteka v petih sklopih. Motivacijske in interaktivne vsebine po metodi "learnig by doing" najdete >> tukaj
Starševski klepet:  Telesni razvoj dojenčka.  Za temo telesno gibalnega razvoja dojenčkov je zanimanja res veliko. Najprej smo se dotaknili različnih pristopov, potem smo pa kar veliko časa namenili ogledu fotografij, ki prikazuje dojenčkov naravni gibalni razvoj. Več o dogodku >> tukaj. Poglejte si tudi naše pretekle dogodke in lepo vabljeni na dogodke, ki še prihajajo.
Starševski klepet: Z dojenčkom na pot.  Osvetlili smo glavna tehnična področja in se osredotočili na potovanje z avtom, vlakom, letalom in kolesom. Izmenjale smo si izkušnje in ideje. Potovanja z dojenčki so svojevrsten izziv. Več o dogodku >> tukaj. Poglejte si tudi naše pretekle dogodke in lepo vabljeni na dogodke, ki še prihajajo.
Premagovanje strahu s pravljicami. Vsak otrok preživlja obdobja strahu. Strah se pojavi že pri novorojenčkih in nas spremlja skozi celotno življenje. Ne le, da so strahovi otrokovi spremljevalci, otrok začuti tudi strah tistih, ki ga obkrožajo. Kadar se otrok bori s svojimi strahovi, se hkrati uči, kako obvladati samega sebe. Vabljeni k branju članka >> tukaj.
Gibanje za razvoj možganov. Igra in gibanje sta otrokovi osnovni potrebi. V predšolskem obdobju vsaka igra vsebuje gibanje in vsako gibanje pomeni učenje. Otrok z gibanjem odkriva in zaznava svoje telo, preizkuša svoje telo, doživlja ponos ob razvijajočih se spretnostih in sposobnostih, gradi zaupanje vase in doživlja veselje. Vabljeni k branju članka >> tukaj.
Novice s področja okolja

Vabljeni k podpisu peticije! Podnebna kriza je okoljska in družbena kriza, zato je boj proti njej pomemben zaradi okoljske in socialne pravičnosti. Spremembe so mogoče, če združimo moči in tako odločevalcem jasno sporočimo, da zahtevamo spremembe! >> tukaj

Zakaj so v Evropi vročinski valovi? To poletje je Evropo zajelo več vročinskih valov, kar lahko, zaradi podnebnih sprememb, pričakujemo tudi v prihodnje. Kratko razlago si lahko pogledate >> tukaj.



>> Več novic in dogodkov na naši spletni strani >> izriis.org
Facebook
Website
Email
Copyright © *|2020|* *|ZAVOD IZRIIS|*, Vse pravice pridržane.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.