Piškotki

Kaj so piškotki?
Piškotki so majhne tekstovne datoteke na vašem računalniku, v katerih se shranjujejo informacije o tem, kolikokrat obiščete našo stran in kaj vas pri teh obiskih zanima. Piškotki ne vsebujejo nobenih osebnih podatkov oz. informacij, ki bi vas lahko identificirale ali vam škodovale.

Zakaj se uporabljajo?
S pomočjo piškotkov vam lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo na spletni strani izriis.org.

Tako se npr. v piškotke lahko beležijo vaše preference in nastavitve, vnosi v spletne obrazce in informacije za prijavljene uporabnike.

S pomočjo piškotkov lahko beležimo statistiko spletne strani in tako lažje odkrijemo in odpravimo morebitne napake ter vam ob naslednjih obiskih ponudimo boljšo vsebino. S pomočjo piškotkov vam morebitni oglaševalski partnerji lahko ponudijo relevantne oglase.

Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke. Veljavnost piškotkov je lahko kratkotrajna ali dolgotrajna, po poteku veljavnosti brskalnik piškotke samodejno izbriše. Uporabnik lahko vse piškotke ali piškotke za posamezno spletišče (domeno) izbriše tudi ročno ali pa uporabo piškotkov v brskalniku v celoti onemogoči. V primeru, da boste uporabo piškotkov v celoti onemogočili, vam nekatere funkcionalnosti spletnih strani ne bodo delovale pravilno.